top of page

ÖPPNA DANSTRÄFFAR

På Reboot Hälsocenter i Landskrona

Dessa träffar är för dig som längtar efter en plats att utforska lekfull rörelse i gemenskap med andra. Inga förkunskaper krävs, bara en nyfikenhet på dig själv och en önskan om att dela dansens magi i gemenskap med andra!

Dansfoto.jpg

Fri dans & rörelseutforskande i Landskrona!

Förutom den rena glädje dansen skänker kan den även vara ett verktyg för att komma i djupare i kontakt med oss själva, vår egen sanning, vår kraft och våra inre behov. Samtidigt kan den hjälpa oss att ta hand om känslor och upplevelser vi inte har gett utrymme i vår vardag och vi kan känna oss friare, gladare och mer livskraftiga när vi dansar regelbundet. Dansen blir ett verktyg för att balansera oss själva som leder till ökad egenmakt, självkännedom och njutning i livet!

Om träffarna

Varje danstillfälle har sitt eget huvudtema. Under dessa träffar utforskar vi den fria rörelsen bland annat med hjälp av övningar inspirerade av open floors rörelseträning, kontaktimprovisation och andra tekniker för fritt utforskande på dansgolvet. Dessa kombinerar vi med mer stillsamma övningar som exempelvis guidad meditation, avspänning, övningar för reflektion, bodywork och delande av våra upplevelser i gruppen.

Praktisk information

Tid: Måndagar 18:30-20:00 med start 12 februari och sista träff 15 april.

Plats: Reboot Hälsocenter, Pilåkersgatan 32, Landskrona

Kom i god tid, gärna 10-15 min före.

Klädsel: Sköna kläder du lätt kan röra dig i. Vi dansar i strumpor eller barfota.

Dansvärdar: Camilla Marydotter & Sanna Esaiasson

Anmälan & betalning

Anmälan till Camillas träffar

(19/2, 4/3, 18/3, 1/4, 15/4)

Anmäl dig med namn, adress och e-postadress (om du önskar kvitto) till Camilla via sms på 0708-275508. Din plats är säkrad när du har swishat 200:- till 123 437 39 65 senast dagen före träffen. Ange datum för träffen i meddelandet när du swishar. Kvitto mejlas till alla som önskar och kan användas om du har friskvårdsbidrag

Anmälan till Sannas träffar

(12/2, 26/2, 11/3, 25/3, 8/4)

Anmäl dig med namn, adress och e-postadress (om du önskar kvitto) till Sanna via sms på 0762-669174 eller e-post info@rymdrorelse.se. Din plats är säkrad när du har swishat 200:- till 123 489 53 97 senast dagen före träffen. Ange datum för träffen i meddelandet när du swishar. Kvitto mejlas till alla som önskar och kan användas om du har friskvårdsbidrag!

Betalning samma dag eller vid dörren i mån av plats: 250 kr.

Obs! Max 10 platser så det är först till kvarn!

Anmälan är bindande och inbetald avgift återbetalas ej, men du kan ha avgiften till godo om du skulle bli sjuk. Meddela i så fall veckans dansvärd snarast på angivet telefonnummer.

Om träffen blir fullbokad eller skulle behöva ställas in kommer det att anges här på hemsidan. Vid eventuell inställd träff återbetalas givetvis inbetald summa.

Om Camilla Marydotter

Dansen och jag hittade varandra som ett kärleksfullt blixtnedslag 2014. Jag har sedan dess utforskat dansen vidare genom assisterande på åtskilliga kurser i fördjupad självkännedom på både Mullingstorp och Vitalisera där den fria rörelsen är central, men även på olika workshops och kurser runtom i landet. Dansen är för mig en källa till kraft och ett fantastiskt sätt att bejaka känslor och komma i djupare kontakt med mig själv.

Med en holistisk människosyn brinner jag för att hjälpa människor att på olika sätt optimera sin hälsa och finna inre ro. Jag är utbildad sjuksköterska, medicinsk massageterapeut, yogalärare och har gått kurser i healing och klangskålsterapi. Idag driver jag ett eget hälsocenter i Landskrona ”PAUS hos Marydotter” där jag erbjuder olika balanserande behandlingar för kropp och själ.

Mer information om mig och min verksamhet finner du här på hemsidan. 

Camillas träffar

Under mina träffar kommer vi kravlöst och utan prestation tillsammans utforska dans och rörelse där olika mänskliga kvaliteter och hela känslospektrat ges utrymme. Vi bjuder bland annat in vår lekfullhet där glädje, lust och nyfikenhet ryms men även innerligheten där sorg, intimitet och sårbarhet får komma till uttryck. Min övertygelse är att vi alla har ett inbyggt kartotek av personliga rörelser inom oss som när de får komma till uttryck hjälper oss att slappna av, känna oss helare, friare och närmre oss själva. På mina klasser vill jag inspirera dig att finna dina inneboende rörelser. Jag finns vid din sida och guidar dig inkännande och varsamt, och ibland med viss busighet, igenom de olika övningarna. Varje träff startar och avslutas i lugnets tecken.

FB_IMG_1707145120047.jpg

Om Sanna Esaiasson

Jag fann dansen som 15 åring och har sedan dess utforskat den i olika former som exempelvis modern folkdans, forntidsdans, kontaktimprovisation, pardans och open floor rörelseträning. Dansen för mig är en källa till glädje, självkännedom och en upplevelse av stå nära livet. Ett verktyg för att uppnå balans och att komma i kontakt med min inre kraft och vägledning.

Med studier i bland annat socialt arbete, yoga- och meditation, naturmedicin, massageterapi och kraniosakral terapi har jag utvecklat ett särskilt intresse för sambandet mellan kropp och själ samt den frigörelse som sker när vi tillåter oss att ge uttryck för vilka vi är helt och fullt.

Mer information om mig och min verksamhet finner du på www.rymdrorelse.se

Sannas träffar

Min önskan med dessa träffar är att inspirera till ökad rörelsefrihet, glädje och njutning i livet. En inbjudan till att tillåta dig att vara dig själv och att ge uttryck för allt det som lever i dig och som kanske inte alltid tillåts att få plats i din vardag. Att tillåta dig att få landa in i dig själv, kanske våga bryta mönster eller utforska nya sidor i dig själv. Våga vara liten och sårbar, intensiv och livsbejakande. Mina träffar är inspirerade av open floor rörelseträning där vi använder den fria rörelsen som en resurs för självutforskande och inre läkning. Träffarna avslutas vanligen med en guidad avspänning eller bodywork för att hjälpa kropp och sinne att integrera de nya upplevelserna.

Varmt välkommen!

Om du önskar hålla dig uppdaterad om kommande evenemang är du varmt välkommen att följa våra facebooksidor PAUS hos Marydotter och Rymd & Rörelse.

bottom of page