top of page

Behandlingar

PAUS hos Marydotter inbjuder dig till en stund bara för dig där du kan välja mellan olika djupavslappnande och balanserande behandlingar i form av lugnande taktil massage, djupgående behandlande massage, healing, klangskålsterapi och IteraCare frekvensbehandling. Du välkomnas in i en lugn, trygg och behaglig miljö där du kan andas ut och slappna av. Mina ledord som jag arbetar utifrån är kärlek, närvaro, acceptans, trygghet och omtanke. I alla mina behandlingar arbetar jag i så stor utsträckning det går under TYSTNAD för att du ska kunna nå in i en så djup avslappning som möjligt. Ju mindre vi är i huvudet och tankarna desto mer kan vi landa in i kroppen och hjärtat.

Mina behandlingar är till för dig som mår väl och vill bibehålla ett liv i balans, till dig som behöver mer tid för återhämtning och till dig som fallit ur kurs och känner dig utbränd, utmattad- och/eller deprimerad. Oavsett anledning kommer behandlingarna att erbjuda dig ett behagligt lugn och balansering på djupet som är stärkande för både kropp och själ.

Jag guidar dig hela vägen från det du kommer tills du lämnar både för att du ska känna dig trygg och för att du ska slippa tänka på praktiska saker. Jag rekommenderar dig att stänga av ljudet på mobilen under pågående behandling. Efter behandlingen får du ett glas renat vatten och några minuter att klä dig i lugn och ro. Därefter tar vi betalningen och du får möjlighet att om du vill sätta några ord på hur du har det just nu.

Taktil avslappnings-massage

Taktil massage är en långsam, närvarande, lätt beröringsmassage som kan upplevas som mjukt vatten som lugnt och behagligt böljar över kroppen. Under behandlingen frisätts massor av "oxytocin" som är kroppens lugn- och ro hormon. Oxytocinet är kanske den psykologiskt viktigaste substansen i vår hjärna. Det bidrar till en känsla av närvaro, helhet och under rätt omständigheter även tillit, omtanke, samhörighet och generositet.

 

Oxytocin stärker banden mellan människor och får oss att känna samhörighet. Detta hormon utsöndras fr a vid fysisk beröring men även vid själslig sådan som när vi blir förundrade och berörda av något eller någon. Det kan ex vara i samvaron med en annan människa då man känner sig sedd och lyssnad på, när vi hör musik eller ser konst/bilder vi tycker om, fina naturupplevelser eller då vi njuter av någon god doft eller smak. Även vid temperaturväxlingar värme/kyla blir det en ökad utsöndring, så ett varmt bad eller bastu samt ex kallbad är effektivt. Att utveckla empati för en annan människa frisätter också oxytocin liksom då vi känner tacksamhet.

 

Oxytocin påverkar flera processer i kroppen på ett positivt sätt. Det är särskilt värdefullt vid upplevelser av stress, utmattning, utbrändhet, depression, ångest och sömnsvårigheter där oxytocinet har en nyckelfunktion genom sin lugnande inverkan.

 

Läs gärna mer om oxytocinets viktiga funktioner

https://www.kerstinuvnasmoberg.se/om-kerstin/

Svensk klassisk
massage

Den svenska klassiska massagen är djupgående och mjukar upp spända muskler och tänjer din bindväv. Den ökar blod- och lymfcirkulationen och ger liksom all massage en frisättning av lugn- och ro hormonet Oxytocin. Både musklerna och kroppens mjukdelsvävnader bearbetas genom strykningar och knådningar. 

Syftet med svensk klassisk massage är både att förebygga och behandla muskelspänningar och öka känslan av välbefinnande i hela kroppen.

pexels-anna-tarazevich-6560265.jpg

Thumper 
massage-
apparat

Thumper massageapparat är en kraftfull massageapparat med två vibrerande huvuden som lösgör spänningar på ett mycket effektivt sätt. Energin i massagen riktas djupt in i musklerna eftersom apparaten pulserar istället för att rotera eller knåda. Denna apparat är så bra att den används flitigt, inte bara av massörer, utan även av många sjukgymnaster, kiropraktorer och naprapater. 

FB_IMG_1706208656098_edited.jpg

Bambu-

massage

Bambumassage är en djupgående behandling för att mjuka upp stela leder och muskler. Med hjälp av bambupinnarna kommer man djupare in i muskulaturen och får effektivt loss olika muskelspänningar. I mina djupgående massagebehandlingar använder jag bambumassage som ett inslag för att massera/trycka ut spänningar i övre bröstrygg. 

Screenshot_20240125_110432.jpg

Klangskåls-
terapi med
Peter Hess klangskålar

Klangskålar har sedan länge använts i Asien i meditativt och ceremoniellt syfte. På 80-talet tog den tyske entreprenören Peter Hess detta till en ny nivå då han började tillverka medicinska klangskålar specifikt avsedda att påverka och balansera både vårt energisystem och våra kroppar. Skålarna har medvetet olika ljudfrekvenser för att kunna påverka våra sju olika huvudchakran, energicentra, och ge möjlighet för blockeringar att lösas upp och spänningar att släppa.

 

Då vatten reagerar på ljudvågor och eftersom vi består till ca 70% av vatten börjar våra kroppar oundvikligen att vibrera på samma våglängder som skålarnas frekvenser. Vi kan helt enkelt inte värja oss från dess påverkan. Resultatet är mera flöde, harmoni, djupavslappning och välbefinnande i hela systemet.

 

Man kan arbeta med klangskålar både på och utanför kroppen. Hos mig får du uppleva ett sk klangbad med skålar placerade BREVID kroppen. Peter Hess har utbildat tusentals människor världen över och skålarna används även i ex tysk och dansk sjukvård för att hjälpa patienter att lugna nervsystemet, stimulera cirkulationen av blod, led och lymfvätska, skapa nya nervbanor och balansera kroppens alla funktioner.

 

Läs gärna mer om klangskålsterapi
https://www.mariebergman.nu/klangmassage/om-klangsk%C3%A5lar-16877346

Healing

Healing betyder läkning och det är precis vad det handlar om; att aktivera kroppens och själens egen självreglering. Det kan göras på många olika sätt och hos mig kommer vi att jobba med healing genom energiöverföring. Allt liv är energi och vibrerar på olika våglängder/frekvenser. Under healingen bjuder vi in närvaron av en frekvens som går in och balanserar i ditt system där du som mest behöver det just nu. Du ligger under tiden bekvämt på behandlingsbänken med slutna ögon. Med händerna och min närvaro som redskap öppnar jag upp för att låta dessa frekvenser flöda genom mig till dig. Jag blir sändaren och du mottagaren.

 

Att få healing kan upplevas olika för olika människor och det kan även upplevas olika från en gång till en annan. För de allra flesta leder det till en känsla av djup avslappning. Viktigt att nämna är dock att det ibland kan komma upp mycket känslor och man kanske behöver gråta lite under tiden. Det kan också uppstå känsloreaktioner kommande dagar, alltifrån glädje till tårar. Vissa kan ibland även bli lite illamående pga den utrensning som kan sättas igång. Oavsett reaktion är healing aldrig farligt utan kommer bara att göra dig gott. Känslor av ev obehag beror alltid på att något behöver synliggöras och/ eller rensas ur ditt system. Jag finns vid din sida som en trygghet hela tiden du ligger på bänken.

 

Lyssna gärna till mera om healing
https://www.youtube.com/watch?v=nXf9Kb3hzLE

Frekvens-behandling IteraCare

IteraCare hjälper kroppen att skapa optimal cellhälsa med hjälp av uråldrig kinesisk medicinsk kunskap och modern vetenskap. Dess tre komponenter är teraherz, skalära vågor och optisk kvarts. Alla celler i kroppen har frekvenser som kan mätas i herz. IteraCare frekvensmaskin skapar teraherzfrekvenser inom 2-17 teraherz - samma frekvensområde som friska celler har. Detta gör att dessa frekvenser har väldigt positiva effekter på människans kropp.

 

Teraherz-vibrationerna aktiverar friska och vilande celler samtidigt som sjuka celler och fria radikaler elimineras. När detta sker samtidigt som blodcirkulationen, lymfbanorna och nerverna stimuleras startar en kraftfull självreglering i kroppen. IteraCare sänder även ut skalära vågor, ett slags elektromagnetiska vågor, som ger energi till våra celler, balanserar kroppssystemen, stärker kroppen, producerar helande energi och tränger djupare in i de vitala organen. Den optiska kvartsen i apparaturen efterliknar 1/40 av solljusets UV-energi och bidrar i sin tur till att förstärka energiöverföringen, vilket ger ett kraftfullare resultat.

 

Under behandligen ligger du bekvämt på bänken och kopplar av. Jag håller apparaten en bit från din kropp samtidigt som varmluft och ett blått ljus sänds ut från maskinen via ett rör av optisk kvarts tillsammans med teraherzfrekvenserna och de skalära vågorna. Det känns som varma, behagliga vindar och man hör hur det "blåser". Frekvenserna och skalärvågorna når tack vare ljuset och den varma luften lättare in i kroppen. Vi går igenom olika zooner på kroppen för att stärka, avgifta och balansera.

 

IteraCare är certifierad och patenterad av China Academy of Science och Sinochem.

 

Läs gärna mer om IteraCare på
https://terahertzsverige.se/

bottom of page